10 lucruri despre Michael Douglas

 

74098 - 10 lucruri despre Michael Douglas

 

Michael Douglas, pe numele său adevărat Michael Danielovitch, este născut pe 25 septembrie 1944 în New Brunswick, New Jersey şi este fiul celebrului actor american Kirk Douglas și al actriței Diana Dill.

Michael a jucat în peste 55 de filme, lungmetraje artistice şi de televiziune, între care „Atracţie fatală” (1987), de Adrian Lyne, „Wall Street” (1987), de Oliver Stone, „Instinct primar” (1992), de Paul Verhoeven, „ boys” (2000), de Curtis Hanson, şi „It runs in the family” (2003), de Fred Schepisi, unde joacă alături de tatăl şi mama lui şi de unul dintre fii, Cameron. Este căsătorit cu actriţa Catherine Zeta-Jones, cu care are doi copii, iar din prima căsnicie, cu Diandra Douglas, mai are un copil, Wonder.

Vezi şi: 20 de lucruri despre Julia Roberts 

Michael Douglas a primit numeroase premii în cariera sa, printre care premiul Globul de Aur Cecil B. DeMille pentru „contribuții remarcabile în lumea divertismentului” și premiul AFI Life Achievement Award, care „onorează  o persoană a cărei carieră în filme sau televiziune a contribuit în mare măsură la îmbogățirea Culturii americane„.

Este un actor cunoscut şi iubit în lumea întreagă, dar iată câteva lucruri despre Michael Douglas pe care nu le ştiai:

1.Actorii Michael Douglas (73 de ani) şi Catherine Zeta-Jones (48 de ani) sunt născuţi în aceeaşi zi, pe 25 septembrie, iar între ei este o diferenţă de 25 de ani.

2.În 1980, Douglas a fost implicat într-un accident destul de serios la ski şi a fost nevoit să îşi oprească toate proiectele de film, timp de trei ani. La 17 septembrie 1992, în același an, atunci când filmul Basic Instinct a fost lansat, Michael a fost nevoit să înceapă un tratament de 30 de zile pentru alcoolism și dependență de droguri la Centrul Sierra Tucson.

3.Douglas a fost anunțat pe 16 august 2010 că suferea de cancer la gât (mai târziu a fost descoperit că era vorba de cancer la limbă) și a fost supus chimioterapiei și tratamentului cu radiații. Douglas a confirmat ulterior că, cancerul era în stadiul IV, stadiul cel mai avansat. Douglas a atribuit stresul, abuzul de alcool din anii precedenţi și fumatul ca fiind cauzele cancerului.

4.Este un avocat al dezarmării nucleare, susținător Nuclear Age Peace şi este membru al consiliului de administrație al Inițiativei pentru Amenințări Nucleare, precum și membru de onoare al Fundației Plowshares Fund. În 1998, a fost numit de către secretarul general Kofi Annan „Messenger of Peace”. Este un democrat notabil și a donat bani lui Barack Obama, lui Christopher Dodd și Al Franken. El a fost un susținător major în lupta privind controlul armelor, din momentul în care John Lennon a fost ucis în anul 1980.

74071 - 10 lucruri despre Michael Douglas

5.În 1975, Douglas a primit de la tatăl său, Kirk Douglas, drepturile romanului One Flew Over the Cuckoo’s Nest scris de Ken Kesey. Michael a continuat să producă filmul cu același nume cu Saul Zaentz . Kirk Douglas spera să-l portreteze pe McMurphy însuși, jucând într-o versiune mai veche, dar a fost considerat prea bătrân de către fiul său Michael. Kirk s-a răzgândit, iar rolul principal a revenit lui Jack Nicholson, care a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor, iar lui Michael Douglas i-a revenit primul Oscar în calitate de producător.

6.A câştigat un premiu Oscar în 1976, în calitate de producător al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, şi un alt premiu Oscar, în 1988, pentru rolul principal pe care l-a interpretat în filmul „Wall Street”. 

7.Catherine Zeta-Jones primeşte 2.8 milioane de dolari pentru fiecare an de căsnicie. Iată ce declara Zeta-Jones când a fost întrebată despre această înţelegere: „Cred că ideea de contract prenuptial este genială. Cel puţin de mine s-a avut foarte multă grijă„.

8.Douglas a fost abordat pentru a reveni în rolul care l-a făcut celebru în continuarea filmului Basic Instinct , dar acesta a refuzat să participe la proiect.

9.În 2017, o fostă colaboratoare a lui Michael Douglas îl acuza pe actor de hărţuire sexuală verbală repetată şi de faptul că s-a masturbat în faţa ei, acuzaţii respinse de actorul american. Douglas a răspuns acuzaţiilor lui Susan Braudy într-un interviu acordat revistei Hollywood Reporter, calificându-le drept „o invenţie totală”, precizând că ea nu s-a plâns niciodată în timpul colaborării lor.

10.Douglas a câştigat numeroase premii de-a lungul carierei sale, printre care: cinci Globuri de Aur, două premii Oscar, două premii SAG Awards dar a primit şi două nominalizări la Premiile Zmeura de Aur dintre care una pentru rolul care l-a făcut celebru în filmul Basic Instinct, în care a jucat alături de Sharon Stone.

73649 - 10 lucruri despre Michael Douglas

Sursa: wikipedia

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - 10 lucruri despre Michael Douglas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: