14 Filme cu şi despre câini pe care trebuie să le vezi

69233 - 14 Filme cu şi despre câini pe care trebuie să le vezi

Câinele este singura fiinţă de pe Pământ care îşi iubeşte stăpânul mai mult decât pe el însuşi” spunea Josh Billings.

Iată 14 povești superbe, cu și despre câini, care ne dau nişte lecţii de viaţă de neuitat. Aceste filme le recomand, în special iubitorilor de animale.

1.Hachiko: A Dog’s Story (Hachiko: Povestea unui câine) – 2009

Cuvintele sunt de prisos pentru această poveste marcantă. Clar este pentru mine cel mai frumos şi cel mai impresionant film cu căţei. Filmul e bazat pe o poveste adevărată care a avut loc în Japonia, în anii ‘20. În fiecare zi câinele Hachiko îl întâlnea şi-l urma la gară pe stăpânul său (Richard Gere), când pleca la serviciu. Apoi, stăpânul a murit subit, dar câinele timp de 9 ani, în fiecare zi la ora 5 seara, venea la gară să-l întâmpine, şi-l aştepta până la ultimul tren. Drama pe care o trăieşte câinele pare mai presus decât cea simţită de familie. O dramă impresionantă, în care ni se arată loialitatea, iubirea profundă şi speranţa lui Hachiko faţă de stăpânul său.

2.Eight Below (Minus 25 grade) – 2006

Din nou avem parte de o poveste adevărată în filmul “Eight Below”. O poveste încântătoare despre prietenia și loialitatea care se leagă între Jerry Shepard (interpretat memorabil de regretatul actor Paul Walker) și opt câini de sanie incredibil de inteligenţi. O poveste superbă despre supravieţuire şi o lecţie de viaţă. În opinia mea, avem ce învăţa cu toţii din acest film.

3.Marley & Me (Eu și Marley) – 2008

Un film neaşteptat de bun, pentru mine, a fost “Marley and Me”. Romanul jurnalistului american John Grogan s-a bucurat, încă de la apariţie, de un succes răsunător şi a constituit suportul excepţional în realizarea peliculei omonime ce îi are ca protagonişti pe Owen Wilson şi Jennifer Aniston. Filmul prezintă povestea a doi tineri însurăţei care îşi iau un căţel pe nume, Marley. Marley se dovedeşte a fi un labrador adorabil, dar în acelaşi timp extrem de neastâmpărat. În schimb, îi oferă lui John (Owen Wilson) o mulţime de materiale pentru a scrie în ziar, iar rubrica lui se transformă într-un succes răsunător ajutând la creşterea tirajului. Un film plin de umor provocat de întâmplări haioase sau mai puţin haioase trăite de cei doi alături de Marley, pe care orice iubitor de câini îl va savura cu încântare.

4.101 Dalmatians (101 dalmaţieni) – 1996

Marca Disney a continuat lista de ediţii platinum cu filmul 101 Dalmaţieni. Filmul a fermecat mai multe generaţii cu irezistibilele sale patrupede superbe, dar şi copilăria mea. Cruella de Vil (interpretată superb de către Glenn Close), unul dintre cele mai îngrozitoare personaje negative al lui Disney, declanşează o aventură teribilă când răpeşte toţi puii de dalmaţieni din Londra – inclusiv 15 din familia lui Pongo. Filmul este o poveste frumoasă realizată după desenul animat realizat de  Disney de care ne vom bucura atât noi, cât şi copiii noştri mult timp de aici înainte.

5.White Fang (Colț Alb) – 1991

Adaptarea cunoscutei cărți a lui Jack London, în care tânărul Jack Conroy, de data aceasta interpretat de Ethan Hawke pleacă spre Alaska pentru a găsi mina de aur la care visase tatăl său. În aventurile pe care le întâlnește pe drum, Jack este însoțit de un splendid lup alb pe care îl salvase de la un individ care îl folosea în luptele cu câini. Jack reușește să-l îmblânzească pe Colț alb, care îi devine un companion devotat. Ceea ce atrage şi fascinează la această povestire este percepţia vieţii prin mintea unui animal. Colţ Alb este mai mult decât povestea unui câine. Este o poveste care ne arată cruzimea umană, sentimentele percepute de un câine, precum şi despre încredere, dreptate, instincte, care de cele mai multe ori sunt mai bine stăpânite de către un animal decât de către om. O poveste memorabilă şi istorică care ne aduce aminte că şi animalele au sentimente.

69332 - 14 Filme cu şi despre câini pe care trebuie să le vezi

6.Lassie – 2005

Lassie este cel mai cunoscut şi iubit câine din rasa Collie. Lassie este un câine care s-a făcut iubit prin actele lui de curaj și prin loialitatea de care a dat dovadă în multe cazuri transpuse în nenumăratele seriale și filme care s-au realizat. Unul dintre filmele mele preferate cu Lassie este cel din anul 2005 când o familie săracă este nevoită să-l vândă pe căţelul lor, pentru a putea supravieţui. Deşi, în sufletul meu întotdeauna va rămâne serialul apărut în anul 1997, care timp de trei sezoane, Timmy şi Lassie m-au făcut să plâng, să râd şi să mă emoţionez.

7.A dog’s Purpose (Câinele, cel mai bun prieten) – 2017

În film este vorba despre prietenia dintre un băieţel şi câinele lui, prietenia adevărată dintre om şi animal. Regizat de Lasse Hallström (cel care a regizat „Hachi: A Dog’s Tale”) după romanul scris de W. Bruce Cameron, “A Dog’s Purpose” prezintă destinul unui devotat patruped timp de cinci vieţi, în care îşi descoperă menirea lui, prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să râdă şi să iubească. Ai nevoie de şerveţele pentru vizionarea acestui film, pentru ca nu poţi rămâne indiferent la momentele emoţionante din film.

8.Snow Dogs (Câinii zăpezii) – 2002

Doctorul Theodore „Ted” Brooks (Cuba Gooding, Jr.) un dentist din Miami află că părinţii săi l-au adoptat, iar mama sa adevărată tocmai a murit în Alaska, lăsându-i moştenire printre altele şi o echipă de câini husky siberieni. Diesel, Scooper, Nana, Yodel, Sniff, Mack, Duchess şi Demon nu-l plac deloc pe noul lor stăpân şi au grijă să îi arate acest lucru din plin. Scos total din elementul său, Ted are parte de provocări pe care nu s-ar fi gândit niciodată că le va înfrunta: viscoluri, gheaţă subţire, vulpi, sconcşi, urşi şi un bătrân intimidant pe nume James „Thunder Jack” Johnson. Ted încearcă să afle de ce a fost dat spre adopţie şi cine îi este tată biologic. Un film superb de văzut împreună cu familia.

9. Fluke (Fluke – o minune de căţel) – 1995

Un film la care şi cea mai insensibilă persoană îşi şterge ochii pe furiş. L-am văzut acum câţiva ani pe un post de televiziune, în preajma Crăciunului şi îl am în suflet şi acum. Filmul prezintă povestea afaceristului Tom care este atât de obsedat de succes, încât îşi ignoră aproape complet soţia, Carol, şi fiul, Brian. Dar toate concepţiile lui despre lume şi importanţa anumitor lucruri se schimbă atunci când moare într-un accident de maşină şi se reîncarnează într-un căţel pe nume Fluke. Şi uite aşa, lucrurile „importante” pe care le-a apreciat în timpul vieţii (banii şi cariera) devin insignifiante în sufletul reîncarnat în căţel care descoperă dragostea şi afecţiunea faţă de familie. Un film frumos care ne arată încă o dată ce este cu adevărat important şi de valoare în viaţă, şi anume, familia.

10.Beethoven (Beethoven- Un câine puţin prea mare) – 1992

Pot spune că “Beethoven” a devenit un clasic al filmelor cu animale, mai ales în rândul copiilor. Saint Bernard-ul este o rasă foarte veche, cu totul specială, cu foarte multe aptitudini şi calităţi şi cu un istoric foarte interesant. Una dintre cele mai mari rase, Saint Bernard-ul nu este un câine pentru oricine, dar, dacă i se înţeleg necesităţile şi personalitatea, poate deveni un companion de excepţie. Acest lucru ni se arată şi în această comedie memorabil de plăcută. Familia Newton, George şi Alice împreună cu cei trei copii ai lor, un băiat şi două fete îl adoptă pe căţeluşul Beethoven. De aici încep toate aventurile care l-au făcut atât de celebru pe acest câine minunat, în toată lumea. Un film cu un real succes, de văzut împreună cu familia, datorită emoţiilor pe care ţi le creează, lucruri care au justificat şi apariţia seriilor următoare.  

11.Un cane per due (Cățelul buclucaș) – 2010

O comedie italiană plină de umor, de dramatism, şi chiar şi de puţin romantism aş putea spune. Valerio, un renumit om de publicitate, deşi nu suportă câinii, este nevoit să aibă grijă de câinele nepotului său, Spugna, când acesta se loveşte de nişte probleme financiare la agenţia sa. Numai că, Spugna îi dă viaţa peste cap mai mult decât se aştepta vreodată.

12.A Dog Year (Un an cu un câine ) – 2009

Jon Katz (Jeff Bridges) este un scriitor aflat într-o perioadă de criză, când nu mai reuşeşte să acorde atenţia cuvenită familiei şi nici să respecte termenele stabilite pentru viitorul său proiect. Deşi mai avea doi câini, Stanley şi Jules, în viaţa lui mai vine un patrued simpatic, năzdrăvan, dar deosebit de inteligent şi afectuos, pe nume Devon. Astfel, lui Jon îi devine destul de greu să se descurce cu trei animale. Filmul este inspirat de scrierile jurnalistului şi scriitorului Jon Katz, mare iubitor de câini, care a dedicat numeroase volume acestor patrupede.

13.As Good as It Gets (Mai bine nu se poate) – 1997

Una dintre comediile mele preferate cu Jack Nicholson și Helen Hunt în rolurile principale. Nu cred că-l voi uita vreodată pe adorabilul căţel, Verdell. Dacă vreţi să vizionaţi o comedie de calitate cu nişte actori de mare clasă, merită văzut cu siguranţă acest film. Un film minunat unde trioul Jack Nicholson – Helen Hunt – Greg Kinnear este completat fabulos de căţelul Verdell (de rasă europeană rară: Brussels Griffon) de care până şi cel mai morocănos dintre morocănoşi se poate îndrăgosti. 

14.Look who’s talking now (Uite cine vorbește acum!) – 1993

Pentru a treia oară suntem în familia Ubriacco cu aceiaşi talentaţi actori John Travolta şi Kirstie Alley împreună cu copii lor, Mickey si Julie, deja ajunşi mari. De data aceasta, familia se măreşte odată cu apariţia a două patrupede canine, un „maidanez” (interpretat cu ajutorul vocii lui Danny DeVito) şi o căţeluşă de rasă (interpretată cu ajutorul vocii lui Diane Keaton) care îmi aduce aminte de Doamna şi Vagabondul. A treia parte a acestei serii ne prezintă aventurile celor două animale care le fac viaţa şi mai complicată, decât o au. Molly a rămas fără slujbă, în schimb James şi-a văzut visul cu ochii şi a devenit pilot. Numai că, el lucrează pentru Samantha, o femeie frumoasă şi foarte elegantă, dar singură, care are alte planuri legate de James. Dincolo de situaţiile comice filmul ne arată ce înseamnă cu adevărat o familie unită de dragoste şi de loialitate. Un film superb care reuşeşte să ne umple casa, din nou, de râsete şi de bună dispoziţie aşa cum ne-a obişnuit.

 

 Preferatul vostru care este?

 

 

Sursa foto: Brandon Day on Unsplash

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - 14 Filme cu şi despre câini pe care trebuie să le vezi

Un comentariu la „14 Filme cu şi despre câini pe care trebuie să le vezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: