Bohemian Rhapsody – 2018

  • Regia: Dexter Fletcher, Bryan Singer
  • Cu: Mike Myers, Lucy Boynton, Rami Malek, Tom Hollander, Gwilym Lee
  • Muzica: John Ottman
  • Gen: Biografic, Dramă, Muzical

Despre film:

Tocmai am terminat vizionarea filmului Bohemian Rhapsody.

Din păcate, sau din fericire sunt încă în lacrimi……

S-ar putea să fiu puțin subiectiv în favoarea peliculei deoarece am crescut si eu cu prietenii anturajului meu din tinerețe, cu muzica lor…..a trupei Queen.

Bohemian Rhapsody este un film, după părerea mea, complet în proportie de 90%, deoarece au fost și câteva (puține) greșeli cronologice despre care voi scrie mai târziu în cuprinsul articolului.

Da, am trăit și am cântat toate melodiile din timpul filmului, pentru că nu m-am putut abține, pentru că din punctul meu de vedere filmul este de-a dreptul „flawless”, nu are puncte moarte, pentru că nici nu ar avea cum să fie altfel la viața tumultoasă pe care a dus-o această formație de genii muzicale și nu numai (vezi Brian May chitarist solo cu o chitară concepută personal,  compozitor a multor melodii și linii muzicale ale trupei dar și un strălucit astrofizician).

90485 - Bohemian Rhapsody - 2018

Queen au fost mereu o familie pentru că fiecare și-a adus aportul muzical sau de compoziție textuală în tot materialul de excepție ce reprezintă Discografia trupei Queen.

Și acum, despre Freddy……Doamne, atât de greu de scris despre acest suflet rătăcitor plin de iubire, finețe, vulgarism civilizat cerebral controlat tipic englezesc exrem de plăcut ca prezență, cu idei răzlețe și genioase ieșiri deranjante dar adorate în același timp un suflet controversat și pierdut în tumultul plăcerilor carnale dar în căutarea unei apropieri prietenești de suflet real care să îl prețuiască pe el, ca om și nimic mai mult.

De aceea Freddy a fost mereu un om simplu și neînțeles de fapt, cu excepția familiei lui…..și mă refer aici nu la familia cea clasică a lui Freddy ci la familia Queen: Freddy, Brian, Roger, John !!!

Filmul Bohemian Rhapsody se referă la Formația Queen, însă cu conotații mult personalizate pe solistul Freddy și acest lucru pe bună dreptate având în vedere și notorietatea lui ‘pozitivă sau negativă din punct de vedere al unora ca persoană sau membru al trupei.

Foarte bine închegate evenimentele cronologice ale trupei cu imagini bine concepute ca prim planuri, unghiuri de vizionare și de prezentare vizuala într-o ordine perfect aleasă pentru un maxim impact al rezultatului final al peliculei.

Felicit în acest sens operatorul de imagine și regizorul filmului Bohemian Rhapsody care pare că a vizionat filmul făcut deja, cu ochii minții și a reușit să îl reproducă cu detalii pe pelicula digitală și decorurile extrem de bine refăcute și puse în prim plan.

Mai devreme menționam niste greșeli cronologice, una din ele fiind destul de brutală !!

La ce mă refer:

La un moment dat apare pe coloana muzicală, în timpul uneia din multele petreceri ce le-a dat Freddy la el acasă, melodia Can’t touch this a lui McHammer…… si ulterior „nașterea” melodiei WE WILL ROCK YOU!

Păcat!!! asta m-a cam deranjat, pentru că muzica lui McHammer s-a ivit mult mai târziu …..o greșeală destul de usturătoare însă care pe mine personal nu m-a abătut totuși de la firul pozitiv al povestirii cronologico-muzicale a filmului.

RAMI MALEK………un salt excepțional în cariera actoricească a acestui actor tânăr care a intrat atât de bine în pielea lui Freddy încât se pare că poate au și dormit împreună……..

Se pare că Brian și Roger au avut un aport excepțional în aducerea la viață a personajului Freddy Mercury (inițial Bulsara) făcându-l și insuflându-i lui RAMI MALEK înțelegerea personajului Freddy Mercury pe care se pare că l-a asimilat cu așa o ușurință încât parțial părea că devenise o a doua natură a actorului……

Da, sunt impresionat pozitiv și incurabil de cum se prezintă pelicula finală a filmului și iarăși impresionat extrem de pozitiv de aportul imens și benefic adus de RAMI MALEK pentru OMUL Freddy Mercury !

Bravo, de la mine nota 9……Multumesc RAMI MALEK că mi-ai răscolit amintirile tinereții și multumesc Bryan Singer ca regizor al acestui film că ai știut tot timpul ce ai vrut să scoți din acest film … te-ai întrecut pe tine !!!

PENTRU MINE CASTIGATOR OSCAR LA CEL PUTIN DOUA CATEGORII:

1.CEL MAI BUN FILM

2.CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN ROL PRINCIPAL: RAMI MALEK

Multumesc reallywatching.ro pentru că mi-a dat oportunitatea de a mă exprima și a-mi expune opinia în ceea ce privește acest film excepțional.

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Bohemian Rhapsody - 2018
%d blogeri au apreciat: