Ce nu știai despre „The Nun/Călugăriţa: Misterul de la mănăstire“, filmul horror filmat în România

„The Nun/Călugăriţa: Misterul de la mănăstire“, thriller-ul horror filmat în întregime în România, poate fi vizionat, acum, în toate cinematografele din ţară.

 

Mult așteptatul film din franciza de succes regizată de James Wan, „The Conjuring/Trăind printre demoni”, a cărui acțiune se petrece la o mânăstire din România, ne deschide un portal către o lume macabră presărată cu mister, suspans, teroare, forțe malefice, credință absolută, toate culminând cu lupta eternă între bine și rău.

Cel mai recent şi mai întunecat episod al universului horror „The Conjuring” se petrece în 1952 la lăcașul de cult și prezintă evenimentele care preced acţiunile din filmele anterioare: „Annabelle”, „Annabelle 2”, „The Conjuring” şi „The Conjuring 2”.

„The Nun/Călugăriţa: Misterul de la mănăstire“ descoperă originile demonului Valac, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în „The Conjuring 2“.

După ce o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a Calugăriţei Demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni“. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

„The Nun“ este regizat de Corin Hardy („The Hallow“) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, responsabil de toate filmele din franciza „The Conjuring“.  

Din distribuție fac parte, actorul nominalizat la Oscar, Demian Bichir în rolul Părintelui Burke, Bonnie Aarons („The Conjuring 2“) în rolul Măicuţei Demonice, Taissa Farmiga („American Horror Story“) în rolul Maicii Irene,  Jonas Bloquet („Elle“) în rolul unui sătean de-al locului şi Ingrid Bisu („Toni Erdmann“) în rolul Măicuţei Oana.

Eroina din filmul „The Nun“ a avut doar cuvinte de laudă la adresa României. Bonnie Aarons, care dă viață călugăriței demonice din film, a vorbit recent despre experiența filmării în România.

Aș putea merge acolo mereu, România este atât de frumoasă. Am filmat în castele adevărate din Transilvania și a fost minunat. Am fost în locuri cu o istorie atât de bogată și am filmat în măruntaiele acestor castele, unde oamenii chiar au murit sau au fost torturați. Asta demonstrează strălucirea cineastului nostru Maxime Alexandre și a minunantului nostru designer de producție Jennifer Spence. Viziunea pe care Corin Hardy a avut-o a fost perfectă pentru marile ecrane”, a spus actrița americană.

Iată câteva lucruri inedite care s-au întâmplat la filmările „The Nun” în România:

  • Înainte de începerea filmărilor, întreaga echipă de producţie a primit binecuvântarea unui preot ortodox, Părintele Cosmin, la Castelul Corvinilor. Aceasta este o practică popularizată de către James Wan. În ziua în care Preotul Cosmin trebuia să ajungă la castel, echipa a fost împiedicată să ajungă pe platouri din cauza unei turme de capre care bloca drumul.

 

  • În timp ce filma o scenă tensionată la Palatul Mogoşoaia, regizorul Corin Hardy a avut o întâlnire supranaturală cu ceea ce el crede că au fost fantomele a doi soldaţi români intrigaţi de producţie.

 

  • Secvenţa din film care se petrece la Vatican a fost filmată la Palatul Parlamentului.

 

  • Pentru că în România este interzisă filmarea în interiorul bisericilor, echipa de producţie a construit o biserică asemănătoare cu Mânăstirea Sfânta Cârţa pe platourile studiourilor Castel Film, în Izvorani, sat aflat lângă Bucureşti. Construcţia bisericii a durat aproximativ 7 săptămâni, iar proprietarii au fost atât de încântaţi de rezultatul final încât au decis să o păstreze şi pentru alte filmări.

 

  • Designerul de costume, Sharon Gilham, s-a dus la Muzeul Ţăranului Român şi s-a informat cu privire la costumele tradiţionale româneşti. Majoritatea costumelor din film au fost realizate în România.

 

  • Machiajul călugăriţei malefice dura 3 ore şi era aplicat manual, cu un minim de prostetică şi fără niciun strop de digitalizare. Gilham a mărturisit că prima dată când a văzut-o pe Bonnie Aarons complet costumată şi machiată a fost de-a dreptul îngrozită. De asemenea, regizorul Corin Hardy nu şi-a putut imagina pe nimeni altcineva în rolul Călugăriţei Demonice: „A fost foarte important ca Bonnie să joace rolulul. Desigur, în viaţa de zi cu zi nu e înfiorătoare, dar atunci când e machiată şi poartă veşmintele de călugăriţă, are o prezenţă înfiorătoare. A fost extrem de tulburător“.

 

  • Aproape 150 de români au lucrat la acest film, fără a lua în considerare figuraţia şi cascadorii. Actriţa de origine română Ingrid Bişu, care joacă rolul Măicuţei Oana, a recunoscut că s-a simţit atrasă de rol pentru că în copilărie a cochetat cu ideea de a deveni călugăriţă. Pe platourile de filmare, Ingrid a avut mereu la îndemână căşti pentru a asculta rugăciuni.

 

  • Pentru a sublinia ideea sinuciderii tinerei călugăriţe, regizorul Corin Hardy a folosit o găleată cu sânge pe care l-a împrăştiat el însuşi pe treptele Castelului Corvinilor, iar apoi a exersat diverse moduri pentru a-l face să pară grotesc de real.

 

  • La Studiourile Castel Film a fost construită Camera cavourilor/ The Tomb Room, care este prezentată în film alături de o serie de măşti mortuare ce au avut drept model feţele unora dintre cei mai importanţi membri ai echipei: regizorul Corin Hardy, scenaristul Gary Dauberman, directorul de imagine Maxime Alexandre şi producătorul executiv Michael Clear.

 

  • După încheierea filmărilor, Corin Hardy a interpretat o melodie intitulată „Bluesul de la Mânăstire” alături de un membru român al echipei, în semn de mulţumire pentru echipa de producţie şi pentru actori. Melodia spune povestea Călugăriţei şi a producţiei filmului, făcând referire la membrii din echipa de producţie şi la actori. Regizorul a compus melodia chiar în ziua respectivă, în drum spre studio.

Așadar, în filmul “The Nun/Călugărița: Misterul de la Mânăstire”, vei avea parte de scene filmate în Palatul Parlamentului, Castelul Corvinilor și din Sighișoara. Filmări au avut loc și la studiourile Castel Film din București.

“The Nun/Călugărița: Misterul de la Mânăstire” s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 53,5 milioane de dolari în weekendul premierei, potrivit Reuters.

Mii de mulţumiri tuturor celor care s-au uitat, din întreaga lume, la The Nun, weekendul acesta. Incredibil. Mulţumesc echipei pentru că m-a ajutat să aduc acest film horror, gotic, pe ecrane”, a scris regizorul Corin Hardy pe Twitter.

Sursa foto: Facebook/The Nun/Bonnie Aarons

Sursa: adevarul.ro

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Ce nu știai despre „The Nun/Călugăriţa: Misterul de la mănăstire“, filmul horror filmat în România
%d blogeri au apreciat: