Celebrități născute pe 18 februarie: John Travolta, Constantin Cotimanis, Dr. Dre, Cybill Shepherd, George Kennedy, Yoko Ono, Milos Forman

1954: John Travolta, actor şi cântareţ american

John Joseph Travolta este un actor, dansator și cântăreț american, cunoscut pentru rolurile sale din filmele Saturday Night Fever, Grease și Pulp Fiction. A fost nominalizat de două ori la premiul Oscar, cel mai recent pentru portretizarea asasinului filosof în Pulp Fiction (regia Quentin Tarantino). De asemenea a mai fost nominalizat la premiile BAFTA și Globul de Aur pentru același rol extrem de apreciat și a fost ales ’Cel mai bun actor’ de către Los Angeles Film Critics Association, pe lângă alte premii importante.

92122 - Celebrități născute pe 18 februarie: John Travolta, Constantin Cotimanis, Dr. Dre, Cybill Shepherd, George Kennedy, Yoko Ono, Milos Forman

John Travolta a fost la fel de apreciat pentru rolul mafiotului devenit producător de filme din comedia de senzație Get Shorty (Un mafiot la Hollywood), obținând premiul Globul de Aur pentru ’Cel mai bun actor într-un film de lung-metraj, muzical sau de comedie. În anul 1998, Travolta a fost distins cu premiul Britannia de către British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Tot în 1998, John Travolta a obținut premiul Lifetime Achievement la Festivalul Filmului din Chicago. Travolta a fost distins cu premiul prestigios Alen J. Pakula de către U.S. Broadcast Critics Association pentru rolul său din filmul A Civil Action (Avocatul – regia Steve Zaillian) care a fost realizat după romanul de succes omonim.

Anul trecut a fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din Primary Colors (regia Mike Nichols). Anterior a avut numeroase roluri principale în unele dintre cele mai remarcabile filme ale generației noastre.

Travolta a fost nominalizat pentru prima oară la Oscar și Globul de Aur pentru rolul din blockbusterul Saturday Night Fever, care a dat naștere fenomenului disco la sfârșitul anilor 1970.

A jucat apoi în versiunea pentru marele ecran musical-ului longeviv Grease și în filmul de succes Urban Cowboy, care de asemenea a influențat de asemenea anumite orientări din cultura populară. Din filmografia sa mai amintim: Carrie și Blowout (ambele regizate de Brian DePalma), precum și comedia de succes Look Who’s Talking (Uite cine vorbește – regia Amy Heckerling). Travolta a deținut rolul principal în Phenomenon și a schimbat genul ca erou de acțiune în thriller-ul de acțiune cu cele mai mari încasări pentru regizorul John Woo, Broken Arrow (Operațiunea “Broken Arrow”).

1925: George Kennedy, actor american ( d. 28 februarie 2016)

George Kennedy  a fost un actor american de film și TV. El a devenit cunoscut prin rolurile Carter McKay în serialul Dallas, respectiv Ed Hocken în seria „Un polițist cu explozie întârziată”.

1932: Milos Forman, regizor ceh (d. 13 aprilie 2018)

Jan Tomáš Forman cunoscut mai ales ca Miloš Forman a fost un actor, scenarist, profesor și regizor de film ceh, care până în 1968 a trăit și lucrat în fosta Cehoslovacia. Forman a fost unul dintre cei mai importanți regizori ai Noului Val Cehoslovac. Filmul Balul pompierilor (1967), ce era la suprafață o reprezentare naturalistă a unui eveniment social nereușit dintr-un oraș de provincie, a fost văzut atât de criticii de film, cât și de autoritățile din Cehoslovacia ca o satiră la adresa comunismului est-european, determinând interzicerea lui timp de mai mulți ani în țara de origine a lui Forman.

După ce Forman a părăsit Cehoslovacia, două dintre filmele sale, Zbor deasupra unui cuib de cuci și Amadeus, i-au adus un renume deosebit, făcându-l să obțină Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Zbor deasupra unui cuib de cuci a fost al doilea film care a obținut toate cele cinci premii Oscar majore (cel mai bun film, actor în rol principal, actriță în rol principal, regizor și scenariu) după S-a întâmplat într-o noapte (1934), eveniment ce s-a mai repetat abia în 1991 de Tăcerea mieilor.

Forman a fost, de asemenea, nominalizat pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor pentru Scandalul Larry Flynt. El a mai obținut premii decernate de organizatorii festivalurilor de film Globul de Aur, Festivalul de Film de la Cannes, Berlinale, BAFTA, Cesar, David di Donatello, Academia Europeană de Film și Leul Ceh.

1933: Yoko Ono Lennon, cântăreaţă japoneză, soţia lui John Lennon (Beatles)

Yoko Ono Lennon  este o artistă și muziciană japonezo-americană. Este cunoscută pentru lucrările sale de avangardă dar mai ales pentru mariajul ei cu John Lennon.

Celebrități născute pe 18 februarie John Travolta Constantin Cotimanis Dr. Dre Cybill Shepherd George Kennedy Yoko Ono - Celebrități născute pe 18 februarie: John Travolta, Constantin Cotimanis, Dr. Dre, Cybill Shepherd, George Kennedy, Yoko Ono, Milos Forman

1950: Cybill Shepherd, actriţă americană

La vârsta de 16 câștigă la un concurs de frumusețe titlul de „Miss-Teenage-Memphis” după care lucrează ca fotomodel. În 1971 joacă rolul principal în filmul „The Last Picture Show”, iar în 1972 joacă în comedia „He Heartbreak Kid”. Ambele filme au avut succes în rândul publicului spectator. Au urmat o serie de filme ca „Taxi Driver”, „Moonlighting”, „Cybill” și „The L Word”. Cybill Shepherd a fost de două ori căsătorită și are trei copii. Fiica ei Clementine Ford (n. 1979) a jucat în filmul „The L Word”.

Celebrități născute pe 18 februarie John Travolta Constantin Cotimanis Dr. Dre Cybill Shepherd George Kennedy - Celebrități născute pe 18 februarie: John Travolta, Constantin Cotimanis, Dr. Dre, Cybill Shepherd, George Kennedy, Yoko Ono, Milos Forman

1955: Constantin Cotimanis, actor român

Constantin Bebe Cotimanis este un actor român. A jucat în filme ca Paranoia 1.0 (2004), Asfalt Tango (1996) sau Epicenter (2000). A interpretat rolul lui „Grigore Varlam”, un interlop foarte bogat, din serialul Lacrimi de iubire, 2005-2006. A făcut parte și din juriul emisiunii „Românii au talent”.

1965: Dr. Dre, născut Andre Romelle Young, compozitor american de muzică rap

Andre Romelle Young cunoscut sub numele de scenă Dr. Dre, este un compozitor de muzică rap. El este fondatorul și patronul Aftermath Entertainment și co-formatorul Death Row Records. De-a lungul carierei sale, a produs multe albume în parteneriat cu Snoop Dogg, Eminem, 50 cent și Nate Dogg.

Dr. Dre și-a început cariera în muzică ca un membru al World Class Wreckin’ Cru și mai târziu a cunoscut faima odată cu alăturarea la grupul N.W.A., cântând impreună cu Eazy-E și Ice Cube, grup care interpreta versuri despre viața violentă și periculoasă de pe străzi. Albumul său de debut, The Chronic, scos pe piață de Death Row Records, a fost unul dintre cele mai bine vândute albume americane al anului 1993, și Dre a câștigat Premiul Grammy pentru piesa „Let Me Ride”. În anul 1996, a părăsit Death Row și și-a înființat propria casă de producții, Aftermath Entertainment.

În 1996 a produs un album, Dr. Dre Presents the Aftermath și a mai produs un album solo, în 1999, numit 2001, pentru care a primit în anul următor un Premiu Grammy pentru cel mai bun producător. În timpul anului 2000, cariera lui se concentra pe a produce pentru alți artiști, în timp ce contribuia vocal la piesele unor alți artiști.

Rolling Stone l-a numit printre cei mai bine-plătiți oameni ai anului 2001 și 2004. Deasemenea, Dr. Dre a jucat și în câteva filme, cum ar fi Set It Off, The Wash și Training Day.

1988: Maiara Walsh, actriță americană

Maiara Kylior Walsh  este o actriță și o cântăreață americană. Ea a jucat rolul Anei  Solis în al șaselea sezon al spectacolului ABC Disperate Housewives, Meena Paroom în sit-ul Disney Channel Cory în Casa și Simone Sinclair pe seria Switched at Birth.

 

 

Sursa: wikipedia.org

Sursa foto: wikipedia, imdb

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Celebrități născute pe 18 februarie: John Travolta, Constantin Cotimanis, Dr. Dre, Cybill Shepherd, George Kennedy, Yoko Ono, Milos Forman
%d blogeri au apreciat: