Celebrități născute pe 5 noiembrie: Bryan Adams și Joe Dassin

Pe data de 5 noiembrie, s-au născut Bryan Adams și Joe Dassin! Iată mai jos câteva lucruri despre ei, pe care poate nu le știai:

1938: Joe Dassin (d .1980)

Joseph Ira Dassin pe numele său adevărat, a fost un cântăreț și compozitor americano-francez de origine evreiască. Joe Dassin s-a născut la New York, tatăl său fiind regizorul american Jules Dassin, iar mama sa era violonista maghiară Béatrice Launer. A copilărit la New York și Los Angeles. După ce tatăl său a fost trecut pe lista neagră a Hollywoodului în anii 1950, s-a mutat cu familia în Europa .Și-a făcut studiile la Școala Internațională de la Geneva și la Institutul Le Rosey în Elveția. A revenit apoi în Statele Unite pentru a studia la Universitatea Michigan din Ann Arbor. După colegiu, s-a mutat în Franța, unde s-a angajat la un post de radio. Aici a fost convins de o casă de discuri să-și înregistreze compozițiile.

La începutul anilor 1970, cântecele lui Joe Dassin au atins primele poziții ale topurilor din Franța, devenind un artist renumit în această țară. Faptul că era poliglot l-a ajutat să înregistreze cântece și în limbile germană, rusă, spaniolă, italiană și greacă, pe lângă cele în franceză și engleză.

Joe Dassin s-a căsătorit cu Maryse (al cărei prenume real era Yvette) Massiéra la data de 18 ianuarie 1966, la Paris. Fiul lor, Joshua, s-a născut prematur, cu două luni și jumătate înainte de termen, la data de 12 septembrie 1973, și a murit cinci zile mai târziu. Devastați de tragedie, Joe și Maryse s-au despărțit, divorțul fiind însă pronunțat abia în 1977. La data de 14 ianuarie 1978, Joe s-a căsătorit cu Christine Delvaux în localitatea Colignac (Var). Au avut împreună doi copii: Jonathan (născut la 14 septembrie 1978) și Julien (n. 22 martie 1980). Christine a încetat din viață în decembrie 1995.

Joe Dassin a murit din cauza unui infarct în timpul unei vacanțe în Tahiti, la data de 20 august 1980. Trupul său este înmormântat în Mausoleul Beth Olen din cimitirul Hollywood Forever în Hollywood, California.

1959: Bryan Adams

Bryan Guy Adams este un cântăreț, cantautor, chitarist, compozitor, filantrop, fotograf, muzician, producător muzical și activist canadian. Bryan Adams a ajuns să fie cunoscut și faimos în Canada și Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii cu albumul său muzical din 1983 intitulat Cuts Like a Knife și după numai un an a devenit un star mondial cu albumul său din 1984 intitulat Reckless, care a propulsat oriunde unele dintre cele mai bune cântece ale sale, incluzând Run to You și Summer of ’69.

În 1991, a lansat melodia (Everything I Do) I Do It for You, de pe albumul Waking Up the Neighbours, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece-balade ale sale în întreaga lume, ocupând locul întâi în multe țări ale lumii, incluzând 16 săptămâni în Regatul Unit, un nou record. De asemenea, Bryan Adams a avut niște cântece care au ocupat locul întâi în clasamentul U.S. Billboard Hot 100, dintre care Heaven, All for Love și Have You Ever Really Loved a Woman? au devenit extrem de cunoscute.

Pentru contribuțiile sale la muzică, Bryan Adams a primit numeroase nominalizări, distincții și premii, incluzând 20 de premii Juno din 56 de nominalizări, 15 Grammy Award nominalizări, incluzând căștigarea premiului Cel mai bun cântec scris specific pentru film sau televiziune în 1992.

Adams a primit, de altfel premii din partea entităților precum sunt MTV, ASCAP și American Music, trei Ivor Novello Awards pentru compoziție, fiind de asemenea nominalizat de cinci ori pentru Golden Globe Award și de trei ori pentru Academy Award, pentru compozițiile muzicale special scrise pentru filme.

Ca recunoaștere pentru meritele sale componistice și muzicale, dar și a actelor sale filantropice, Adams a fost decorat cu en Order of Canada și en Order of British Columbia pentru contribuții importante la muzicâ și la acte filantropice, realizate prin fundația sa, datorită cărora a ajutat la îmbunățirea educaței oamenilor din întreaga lume

1965: Famke Janssen

Famke Beumer Janssen este o actriță, regizor, scenarist și fost fotomodel de origine olandeză. Rolul care i-a adus faima a fost cel al lui Xenia Onatopp din filmul GoldenEye, jucat alături de Pierce Brosnan, urmând rolul Jean Grey/Phoenix în seria de filme X-Men (2000–2014), și Lenore Mills în Taken (2008), Taken 2 (2012) și Taken 3 (2015). În 2008, a fost numită Goodwill Ambassador pentru Integritate de către Națiunile Unite. A debutat ca regizor în anul 2011 cu filmul Bringing Up Bobby.

1980: Eva González  este o actriță spaniolă, prezentatoare de televiziune și câștigător al concursului de frumusețe care și-a reprezentat țara la concursul Miss Universe 2003.González a participat la concursul Miss Spain în 2003, reprezentând Sevilla. A câștigat titlul la vârsta de 22 de ani și apoi a călătorit în Panama City, Panama pentru concursul Miss Universe 2003. Nu a intrat în topul 15. Ea purta o rochie de flamenco la prezentarea costumului național.

84209 - Celebrități născute pe 5 noiembrie: Bryan Adams și Joe Dassin

 

Sursa: wikipedia.org

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Celebrități născute pe 5 noiembrie: Bryan Adams și Joe Dassin
%d blogeri au apreciat: