Celebrități născute pe 8 ianuarie: Elvis Presley, David Bowie, R. Kelly, Sean Paul!

Elvis Presley

Supranumit regele rockului, Elvis s-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi.

Timp de 22 de ani, Regele Rock-and-Roll-ului s-a pus în slujba muzicii și a celor din jurul său. 31 de filme și 2 documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri și nenumărate concerte; acestea sunt doar câteva din cifrele ce pot caracteriza o carieră fantastică, din care puține realizări lipsesc.

Sute de discuri de aur sau platină primite pentru numărul record de discuri vândute (peste un miliard), 14 nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei câștigate (pentru albumul How Great Thou Art – 1967, albumul He Touched Me – 1972 și pentru înregistrarea live a cântecului How Great Thou Art – 1974), premiul pentru întreaga carieră decernat la vârsta de numai 36 de ani sau primirea din partea United States Junior Chamber of Commerce în 1971 a titlului de Unul dintre cei zece cei mai merituoși tineri ai națiunii sunt numai câteva din onorurile pe care le-a primit Elvis Presley.

Elvis era un descendent direct al stră-străbunicului lui Abraham Lincoln, Isaiah Harrison, dar și rudă îndepărtată cu un alt președinte american, Jimmy Carter.

David Bowie

Nume real David Robert Jones s-a născut la 8 ianuarie 1947 și a decedat pe 10 ianuarie 2016 la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, în urma unei lupte de 18 luni cu cancerul. David a fost un cântăreț, compozitor, producător și inginer de sunet englez, câștigător a două premii Grammy.

Bowie este considerat de majoritatea comentatorilor muzicali drept un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii ’70. Bowie s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte din artă, filozofie și literatură.

R. Kelly

Pe numele real Robert Sylvester Kelly, s-a născut pe 8 ianuarie 1967 și este un cântăreț și compozitor american, rapper ocazional și producător.

Anul trecut cântăreţul R. Kelly a fost acuzat că a abuzat sexual o fată de la vârsta de 14 ani, învinuirile fiind făcute de o fostă prietenă, Kitti Jones, în documentarul difuzat de BBC3, „R Kelly: Sex, Girls and Videotapes“, relatează The Guardian.

Acesta nu este singurul scandal sexual în care artistul este implicat. În 2008, Kelly a fost găsit nevinovat în urma acuzaţiilor de pornografie infantilă după ce a fost acuzat că a filmat şi fotografiat întâlniri sexuale cu o fată în vârstă de 14 ani.    El ar fi făcut înţelegeri în afara curţii cu mai multe femei, inclusiv în 1996 cu Tiffany Hawkins, care a declarat că a avut o relaţie cu el timp de trei ani de la vârsta de 15 ani.

Sean Paul

Sean Paul Ryan Francis Henriques s-a născut pe 8 ianuarie 1973) și este cunoscut ca  rapper și cântăreț jamaican de reggae și dancehall.

În 2002, a început să lucreze mult cu o echipă de producători din Toronto, anunțând lansarea celui de-al doilea album, Dutty Rock. Împins de succesul melodiilor „Gimme the Light” și „Get Busy”, albumul a fost un succes mondial, cu vânzări de peste 6 milioane de copii. Acesta a mai fost auzit pe melodia lui Beyoncé „Baby Boy” și melodia lui Blu Cantrell „Breathe”. Ambele l-au ajutat să-și împingă viitoarea reputație spre America. În această perioadă, a apărut la Punk’d, 106 & Park, Sean Paul Respect, Making the Video („Get Busy”, „Gimme the Light”, și „Like Glue”) iar videoclipurile sale erau difuzate pe MTV și BET. Cele mai mari hituri ale artistului includ „Get Busy”, „Like Glue”, „Gimme the Light”, „Baby Boy”, și „I’m Still in Love with You”.

Cel de-al treilea album a lui Sean Paul a fost lansat în 27 septembrie 2005. Albumul conține 5 piese de succes: „We Be Burnin'”‘ „Ever Blazin'”; „Give It Up to Me”; „Never Gonna Be The Same” și „Temperature” care spărgea topurile. A fost nominalizat la Billboard Music Awards în 2006 la categoriile Male Artist of the Year; Rap Artist of the Year; Hot 100 Single of the Year și Pop Single of the Year pentru melodia „Temperature”. De asemenea, a câștigat un premiu American Music cu melodia Give It Up to Me.

Robby Krieger (The Doors)

Robert Alan (Robby) Krieger s-a născut pe 8 ianuarie 1946 și este un chitarist și compozitor american de muzică rock and roll. A fost chitaristul trupei The Doors, și a scris unele dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei cum ar fi „Light My Fire”, „Love Me Two Times”, „Touch Me” și „Love Her Madly”.

A fost clasat pe locul 91 în topul celor mai buni 100 de chitariști ai tuturor timpurilor de către revista Rolling Stone.

 

Sursa: https://en.wikipedia.org 

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Celebrități născute pe 8 ianuarie: Elvis Presley, David Bowie, R. Kelly, Sean Paul!
%d blogeri au apreciat: