Top 10 Filme cu dans

75723 - Top 10 Filme cu dans

Invitaţie la dans!

Daca vă plac filmele cu şi despre dans, puteţi încerca topul nostru cu cele mai frumoase filme cu şi despre dans, care te vor relaxa în timpul liber şi te vor învăţa câteva mişcări pe care să le pui în practică pe ringul de dans.

1.Dirty Dancing – 1987

Baby Houseman (Jennifer Grey) este o adolescentă de 17 ani, care în fiecare an îşi petrece vacanţa într-o tabără de vară la Catskills, alături de familia sa. Vacanta pare a fi una obişnuită, pentru Baby, până când îl cunoaşte pe instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze). Pentru acest film, Patrick Swayze a scris și compus cântecul She’s Like the Wind.

Povestea filmului este inspirată din viața lui Eleanor Bergstein, care a scris și a coprodus filmul. Provenind dintr-o familie de evrei, cu o soră mai mare și un tată medic, și-a petrecut cele mai multe vacanțe din copilărie în stațiunile din munții Catskill.

Diferența dintre film și realitate e că dirty dancing era un stil de dans al vremurilor, iar Bergstein îl dansa prin localuri și participa la concursuri. Iar apoi a devenit instructoare de dans.

Vezi şi: Cele mai frumoase melodii de dragoste!

2.Saturday Night Fever (Febra de sâmbătă seară)- 1977

Tony, interpretat de John Travolta, un tânăr vânzător de magazin din Brooklyn, evadează din monotonia vieţii sale cotidiene pe ringul de dans al unui local disco, pe care îl frecventează în fiecare săptămână şi în care este considerat regele ringului de dans. El o întâlneşte pe Stephanie şi participă împreună la un concurs de dans.

În acest film, avem parte de scene fascinante de dans, iar primul rol principal interpretat de Travolta, îl propulsează printre vedetele de prima mână de la Hollywood. O stradă din celebrul cartier newyorkez Brooklyn, devenit celebru în 1977 datorită filmului ”Saturday Night Fever”, a servit ca scenariu pentru omagiul adus protagonistului său, John Travolta, după 40 de ani de la lansarea filmului, relatează EFE.

Marty Golden, senatorul statului New York, a declarat că Travolta a schimbat pentru totdeauna cultura Brooklyn-ului şi a SUA. „Filmul ‘Saturday Night Fever’ a adus pe pista de dans milioane de americani care s-au dezlănţuit pe ritmurile muzicii disco„, a spus el decretând marţi Ziua John Travolta.

3.Flashdance (Strălucirea dansului) -1983

Filmul relatează povestea lui Alex Owens (Jennifer Beals), o femeie de 18 ani ambiţioasă şi atrăgătoare, care lucrează ziua ca sudor, iar noaptea ca dansatoare într-un bar.

Pentru melodiile No. 1 What a feeling a Irenei Cara şi Maniac, piesa lui Michael Senbello sau pentru forţa şi ambiţia personajului principal de a deveni dansatoare profesionistă, dansul solo al lui Jennifer Beals din filmul Flashdance merită clar un loc în istoria cinematografiei.

74520 - Top 10 Filme cu dans

4.Step up (Dansul Dragostei) – 2006

Tyler Grange (Channing Tatum) este un băiat al străzii care este nevoit să presteze munca în folosul comunităţii, la un liceu. Acesta se îndrăgosteşte de o fată Nora Clark (Jenna Dewan) care era mult peste nivelul lui. Şi uite aşa avem parte de clasica poveste despre doi tineri din lumi diferite, care par a nu avea nimic în comun, dar se simt atraşi unul de celalalt, iar dansul îi uneşte definitiv.

Un film plin cu scene de dans şi muzică bună care cu siguranţă te va face să faci câţiva paşi de dans pe sub masă! Cu siguranţă, Sean Paul şi Keyshia Cole au contribuit şi ei la succesul filmul, lansând melodia, şi videoclipul Give It Up To Me.

Channing Tatum şi Jenna Dewan Tatum s-au cunoscut şi îndrăgostit,  în anul 2005 pe platourile de filmare de la „Step Up” şi s-au căsătorit în anul 2008. Patru ani mai târziu a apărut pe lume fiica lor, Everly, însă cei doi au divorţat anul acesta. Channing Tatum a fost declarat cel mai sexy bărbat din lume, iar fosta sa soţie Jenna Dewan este considerată, una dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood.

5. White Nights (Nopţi albe) – 1985

O combinaţie de dans şi manifest anti-comunism, balet şi geniul lui Mikhail Baryshnikov, White Nights ne oferă una dintre cele mai spectaculoase scene de dans dintr-un film de gen.

Raymond (Gregory Hines) este un american exilat care ne seduce cu un senzaţional joc de picioare, iar Mikhail Baryshnikov, în rolul lui Nicolai, un renegat politic, ne seduce cu graţia unuia dintre cei mai mari balerin ruşi. Decorul maiestuos, dansul care îţi taie respiraţia dar şi distribuţia filmului (Isabella Rossellini în rolul soţiei lui Raymod, Helen Mirren în cel al iubitei lui Nikolai şi Jerzy Skolimowski, regizorul polonez), sunt un motiv pentru care să vezi acest film cult al anilor ’80.

6. Save the last dance (In ritm de Hip-hop) – 2001

Un film care îmbină două stiluri de dans complet diferite, baletul cu hip-hop, dar şi două culturi total diferite. Julia Stiles şi Sean-Patrick Thomas provin din două lumi diferite, două culturi diferite dar cu toate acestea împărtăşesc aceeaşi pasiune: dansul.

Sara (Julia Stiles), care provine dintr-o clasă mijlocie, dintr-un orăşel mic din Illinois, visează să-şi dedice viaţa baletului, iar Derek (Sean Patrick Thomas), vedetă în rândul liceenilor, precum şi în clubul local de noapte, din centrul oraşului Chicago, dansează pe un alt ritm – cel al muzicii hip-hop. Odată ce se cunosc, ei împart atât dragostea pentru dans cât şi cea care se naşte între ei.

7. Shall we dance (Să dansăm?) – 2004

O comedie romantică în care îi putem vedea pe Richard Gere, câştigatorul Globului de Aur (Chicago, 2002) şi pe Jennifer Lopez dansând în celebra scenă pe Santa Maria a lui Gotan Project.

John Clark (Richard Gere) este dependent de muncă, dar într-o noapte, întreaga sa viaţă se schimbă, atunci când o vede pe, Paulina (Jennifer Lopez) o instructoare de dans, la geamul unei clădiri. Apariţia ei îl inspiră să se inscrie la un curs de dans. Filmul o are în distribuţie şi pe laureata premiului Oscar, Susan Sarandon (Dead Man Walking, 1995), în rolul soţiei lui Clark.

Filmul este un remake al unui film japonez omonim, care ne împărtăşeşte o experiență cinematografică entuziastă despre căutarea fericirii, regăsirea sinelui, pasiune și prietenie.

70993 - Top 10 Filme cu dans

8.Footloose (Spirit rebel) – 1984

Un film plin de farmecul anilor ’80 cu o distribuţie de excepţie şi o coloană sonoră foarte bună, motiv pentru care a şi primit o nominalizare la premiile Oscar şi o nominalizare la Globurile de Aur.

Ren McCormick (Kevin Bacon) este un băiat de oraş care ajunge într-un orăşel de modă veche, unde dansul şi implicit, bucuriile tinerilor au fost interzise. Ren se revolt şi alături de cel mai bun prieten Willard (Chris Penn) şi de fiica preotului (Lori Singer) luptă pentru a-şi câştiga drepturile.

9. Dance with me (Dansează cu mine) – 1998

Obligatoriu de văzut pentru fanii muzicii latino, dar mai ales pentru scena în care Ruby (Vanessa L. Williams) dansează pe melodia Eres todo a Anei Gabriel care te va impresiona cu siguranţă.

Cubanezul, Rafel Infante (Chayanne) pleacă din Cuba după moartea mamei şi ajunge în Houston pentru a-şi cunoaşte tatăl, pe John Burnett (Kris Kristofferson). Acolo tănărul cubanez o cunoaşte pe Ruby (Vanessa L. Williams) şi se îndrăgosteşte de frumoasa dansatoare profesionistă. Un film plin de dans, iubire şi pasiune, care cu siguranţă vă va relaxa.

10.The Tango Lesson (Lecţia de tango) – 1997

Un film în care avem parte de pasiune, iubire dar mai ales, de un veritabil tango argentinian cu frac, cu o tehnică a dansatorilor excepţională. The Tango Lesson ne oferă o lecţie de tango alături de marele Pablo Veron, dar şi de Gustavo Naveira, Fabian Salas şi Carlos Copello.

Cu o imagine foarte bună (alb/negru) şi cu multe cadre de fotografie artistică, filmul relatează povestea lui Sally Potter, care într-o călătorie în Paris, îl întâlneşte pe Pablo, un dansator de tango. După ce Pablo îi predă câteva lecţii de dans, ea se întoarce la Londra. După un timp, Sally vizitează Buenos Aires, unde învaţă multe lucruri de la prietenii lui Pablo. Într-un final, Sally şi Pablo se întâlnesc din nou. Se pare că pentru film regizoarea şi actriţa Sally Potter chiar a învăţat să danseze tango, în ciuda vârstei înaintate.

Sursa foto: entertainment.time.com

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Top 10 Filme cu dans

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: