“IT” (Ecranizare după Stephen King) – 2017

  • Regia: Andrés Muschietti
  • Cu: Owen Teague, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Bill Skarsgård
  • Muzica: Benjamin Wallfisch
  • Gen film: Dramă, Horror, Thriller

Despre film:

Filmul IT (denumit și It: Capitolul Unu) în regia lui Andy Muschietti, este realizat pe baza romanului omonim scris de celebrul Stephen King în 1986.

Scenariul este scris de Chase Palmer, Cary Fukunaga și Gary Dauberman. Pelicula relatează povestea a șapte copii din Derry, Maine, care sunt terorizați de către IT („Pennywise, Clovnul dansator”), pentru ca în final să-și înfrunte proprii demoni.

Grupul celor șapte copii este format din outsideri care nu se integrează în comunitate, ba chiar sunt terorizați de adolescenții din cartier. Se reia din nou tema de bullying, tot mai promovată în filmele recente, părinții parcă fiind amorțiți la cele ce se întâmplă, într-un oraș adormit. Foarte interesantă ideea că toți acești copii sunt singuri împotriva răului suprem.

IT reprezintă de fapt, o ființă foarte veche, care se hrănește cu frica altora; un rău transdimensional care se trezește la fiecare 27 de ani cu capacitatea de a se transforma într-un clovn sau în orice entitate malefică care provoacă teroare.

Romanul a mai fost adaptat cinematografic în trecut, într-un film de televiziune, din anul 1990. Prima adaptare cinematografică a fost regizată de Tommy Lee Wallace și din distribuția lui au făcut parte actorii: Tim Curry, Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur, Annette O’Toole, Tim Reid, John Ritter, Richard Thomas și Seth Green.

Deși, IT este promovat drept un film horror, surprinzător, cele mai bune părți ale filmului sunt cele care îți aduc aminte despre copilărie și despre acei prieteni pe care ți-i faci la vârsta la care se crează cele mai strânse legături. Cei șapte copii din film joacă excelent și este foarte ușor să te atașezi de ei. Cumva, fiecare reprezintă un tipar din viața reală și e aproape imposibil să nu te regăsești într-unul din ei și să nu îți amintești și de copilăria ta.

Se pare că o continuare a acestei pelicule este deja plănuită, iar în prim-plan vor fi aceleaşi personaje ajunse la maturiate, în timpul prezent, care se întorc pentru a-l înfrunta pe clovn pentru ultima oară.

IT este un film cu ambianță mai mult tensionantă decât înspăimântătoare, dar este un film eficient în a-ți capta atenția, recunosc că nu din primele minute, dar surprinzător, pe parcurs m-a prins. Așa că vă sfătuiesc să aveți răbdare.

Maestrul genului horror, Stephen King este un autor american care și-a câștigat celebritatea prin romanele sale, acestea fiind ecranizate aproape în totalitate pe micul sau marele ecran, dintre acestea făcând parte Carrie (1974), The Shining (1977), Christine (1983) IT (1986).

De asemenea, acesta a scris și niște nuvele precum: „The Body” (Cadavrul) și „Rita Hayworth and the Shawshank Redemption”, ambele fiind adaptate pe marele ecran sub titlurile „Stand By Me” și „The Shawshank Redemption”. De asemenea și romanele „The Green Mile” (Culoarul Morții, de asemenea ecranizat, cu Tom Hanks în rolul principal), „The Eyes of the Dragon”, (Ochii dragonului) și „Hearts in Atlantis” (Suflete Pierdute în Atlantida).

 

Sursa foto: Den of Geek

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - “IT” (Ecranizare după Stephen King) - 2017
%d blogeri au apreciat: