Jane Fonda in Five Acts (Viaţa lui Jane Fonda) – 2018

  • Regie: Susan Lacy
  • Cu: Jane Fonda, Tom Hayden, Robert Redford

Despre film, dar şi despre viaţa actriţei Jane Fonda vedeţi mai jos:

Dacă vrei sa aflii mai multe despre actriţa, Jane Fonda, te poţi uita la documentarul Jane Fonda in Five Acts (Viaţa lui Jane Fonda) o producţie HBO, unde celebra actriţă vorbeşte despre viaţa şi cariera ei în cel mai profund mod.

Documentarul este regizat de celebra Susan Lacy şi ne oferă o privire profundă în viaţa solitară şi tumultoasă a lui Jane Fonda. Filmul are la bază 21 de ore de interviuri cu Fonda, care vorbeşte deschis despre viaţa şi greşelile sale.

82588 - Jane Fonda in Five Acts (Viaţa lui Jane Fonda) - 2018

În film apare marele actor Robert Redfort, Lily Tomlin, producătoarea Paula Weinstein și foștii soți ai lui Jane Fonda, activistul Tom Hayden și mogulul media Ted Turner, printre alții.

Primele patru părți ale documentarului despre viața lui Fonda poartă numele bărbaților care i-au influențat traseul personal și profesional. Cea de-a cincea parte îi poartă numele și se concentrează pe reconectarea actriței cu familia și rezumă cariera de activistă și actriță, după regulile ei.

Recomand acest documentar – chiar dacă nu eşti un fan al actriţei Jane Fonda – tuturor femeilor care caută un exemplu în viaţă, un exemplu de femeie puternică, ambiţioasă şi o luptătoare înnăscută.

În documentar veţi descoperi faptul că Jane Fonda este o activistă în adevăratul sens al cuvântului. Ea a luptat pentru mai multe cauze politice, una dintre ele şi cea mai notabilă, dar și controversată este  opoziția pe care a avut-o față de Războiul din Vietnam. De asemenea, a potestat față de Războiul din Irak și violența împotriva femeilor. S-a descris ca fiind liberală și feministă.

Jane Fonda in Five Acts Viaţa lui Jane Fonda 2018 1 - Jane Fonda in Five Acts (Viaţa lui Jane Fonda) - 2018
Jane Fonda (2017) /Foto de Alessandra Benedetti/Corbis/Getty Images

În 2005, Fonda a lucrat alături de Robin Morgan și Gloria Steinem pentru a fonda „Women’s Media Center”, o organizație care lucrează pentru a amplifica vocile femeilor în mass-media prin intermediul advocaturii, mass-media și pregătirii pentru conducere.

Jane s-a născut la 21 decembrie 1937 (80 de ani) şi este actriță, scriitoare, activist politic, model și profesor de fitness american. Fonda a cunoscut faima încă din anii 1960, cu filmele Barbarella, o coproducție franceză-italiană din 1968 regizată chiar de soţul ei din acea vreme, Roger Vadim, dar și cu filmul Cat Balloum, o comedie western în regia lui Elliot Silverstein.

82433 - Jane Fonda in Five Acts (Viaţa lui Jane Fonda) - 2018

Fonda a câștigat două premii Oscar la categoria Cea mai bună actriţă în filmele Klute (1971) şi Coming Home (1978) și trei Globuri de Aur pentru Klute , Coming Home  dar şi pentru rolul interpretat în filmul Julia (1977).

După căsătoria cu mogulul media Ted Turner, Jane s-a retras din faţa camerelor de filmat dar a revenit după despăţirea de acesta, mai exact după 15 ani, în anul 2005 cu filmul Monster in Law, în care joacă alături de frumoasa Jennifer Lopez. Doi ani mai târziu a urmat filmul Georgia Rule, în regia lui Garry Marshall.

Jane Fonda a fost căsătorită de trei ori, primul fiind regizorul Roger Vadim (1965 – 1973), activistul politic Tom Hayden (1973 – 1990) şi cu magnatul media Ted Turner (1991 – 2001).

Într-un interviu acordat în luna martie 2017, actriţa a mărturisit că s-a îndrăgostit de Robert Redford de câte ori au jucat împreună, scrie News.ro. Cei doi legendari actori, au jucat împreună în patru filme, The Chase/Urmarirea (1966), Barefoot in the Park/Desculț în parc (1967), The Electric Horseman/Călărețul electric (1979), ultimul fiind Our Souls at Night (2017).

Actriţa a mai afirmat că nu a fost surprinsă de anunţul recent al lui Robert Redford de a se retrage din actorie, odată cu prezentarea dramei „The Old Man and the Gun” care pare că va fi ultimul film în care va apărea ca actor pe marele ecran.  Fonda a mărturisit că ştia de intenţiile lui Redford de la colaborarea lor de acum doi ani, la drama romantică „Our Souls at Night”. „Mi-a spus atunci când lucram la ultimul nostru film împreună că urmează să-i pună capăt„, şi-a reamintit ea.

Fonda a fost şi va rămâne unul dintre cele mai puternice modele de urmat pentru generaţii întregi de femei. Considerată o adevărată „guru” al fitness-ului, Jane a uimit pe toţi încă din anii ’70 când aceasta a vândut primele casete video cu programele sale complexe de menţinere a siluetei. Jane a vândut zeci de milioane de copii în lumea intreaga, schimbând viaţa multor oameni.

În anul 2014, la vârsta de 76 de ani, Jane a lansat un DVD cu exerciţii de sport, de data aceasta dedicate persoanelor în vârstă. Lansarea acestui program a atras atenţia jurnalistilor de pretutindeni, toţi salutând modul în care arată diva la o vârstă extrem de înaintată.

In vârstă de 80 de ani, Jane Fonda a încheiat relaţia cu producătorul muzical Richard Perry la începutul anului 2018 după opt ani de convieţuire. Ea continuă să facă yoga şi Pilates şi a realizat o nouă serie de videoclipuri cu exerciţii fizice.

 

81863 - Jane Fonda in Five Acts (Viaţa lui Jane Fonda) - 2018

Sursa foto: bustle.com

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Jane Fonda in Five Acts (Viaţa lui Jane Fonda) - 2018
%d blogeri au apreciat: