The Mummy (Mumia) – 2017

Regia: Alex Kurtzman

Cu: Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe, Javier Botet, Annabelle Wallis

Muzică: Brian Tyler

Gen: Acţiune, Aventuri, Fantastic

Despre film:

Filmul vine cu o perspectivă nouă, de data aceasta, Mumia luând forma unei prințese egiptene numită Ahmanet (Sofia Boutella). În Egiptul antic, prințesa Ahmanet (Sofia Boutella) este prima dintre urmași pentru a-și succeda locul la tron în locul tatălui Menehptre. Problema apare când a doua soție a lui dă naștere unui fiu, atunci hotărâtă să-și revendice tronul, Ahmanet își vinde sufletul zeului Set, care îi dă un pumnal special pentru a-și transfera spiritul într-o formă corporală. Astfel ia forma unei femei, care folosește magia neagră și care si-a ucis tatăl. Ea a fost apoi condamnată să fie îngropată de vie sub deșert.

2000 de ani mai târziu, mormântul lui Ahmanet a fost descoperit accidental de către Nick Morton (Tom Cruise) și partenerul său, după ce au bombardat o fortăreață insurgentă. Jenny Halsey (Annabelle Wallis), un arheolog și fosta iubită a lui Nick, sosește și investighează mormântul, concluzionând că de fapt este o închisoare antică. Astfel, Ahmanet revine înapoi la viață cu o dorință arzătoare de răzbunare care amenință umanitatea.

În afară de faptul că Mumia este o femeie, mai avem parte și de o altă noutate decât cea cu care ne-am obișnuit, acțiunea filmului purtându-ne din Orientul Mijlociu până în Londra zilelor noastre. Alături de Tom Cruise îl vom vedea și pe Russel Crowe în rolul lui Henry Jekyll. 

O peliculă cu câteva efecte speciale spectaculoase și cu un Tom Cruise simpatic, dar personal consider mult mai reușite variantele: “The Mummy” 1999 și “The Mummy returns” din 2001 cu Rachel Weisz și Brendan Fraser. Filmul The Mummy a primit șapte nominalizări la Premiile Zmeura de Aur 2018, vezi aici lista completă a nominalizărilor.

Sursa foto: IMDB

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - The Mummy (Mumia) - 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: