Nicolas Cage – 12 lucruri pe care, poate, nu le știai despre laureatul premiului Oscar!

Nicolas Cage a realizat peste 40 de filme, în cei peste 30 de ani de carieră, printre care se numără „Părăsind Las Vegas” (1995), şi „Suflet sălbatic” (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Dar actorul și-a câștigat simpatia și cu rolurile interpretate în filmele de acțiune: The Rock (1996), Con Air (1997) sau Face/Off (1997).

Pe numele adevărat, Nicolas Kim Coppola, s-a născut la 07.01.1964 (55 de ani) și este laureat al Premiului Academiei Americane de Film în 1996 pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea remarcabilă pe care a realizat –o în filmul Leaving Las Vegas.

Iată mai jos 12 lucruri pe care, poate, nu le știai despre actorul Nicolas Cage:

1.Cage este nepotul regizorului Francis Ford Coppola și este văr cu regizorii Roman Coppola și Sofia Coppola. Are doi frați, unul dintre ei fiind regizorul Christopher Coppola și celălalt Marc „The Cope“ Coppola, o personalitate radio în New York.

2.Actorul îl consideră pe James Dean drept principala sursă de inspirație pentru propria sa carieră.

3.Pentru a evita orice formă de nepotism fiind nepotul lui Francis Ford Coppola, a decis să-și schimbe numele din Nicolas Coppola în Nicolas Cage, nume inspirat de supereroul Marvel Luke Cage.

4.A colaborat cu unchiul său în filmele „Rumble Fish“ și „Peggy Sue Got Married“.

5.In 2014, actorul american Nicolas Cage, a devenit bunic la vârsta de 50 de ani, după ce soţia de origine română a fiului său Weston, scenarista Danielle Cage, a născut un băieţel, care a primit numele Lucian Augustus Coppola Cage. 

De curând, s-a aflat că Nicolas Cage le plătește pensie alimentară nepoților săi, Sorin Și Lucian.

Potrivit documentelor obținute de reporterii de la The Blast, actorul își ajută fiul, pe Weston, să le plătească pensia alimentară celor doi copii ai săi, Sorin și Lucian.

Sorin (2 ani) și Lucian (4 ani) sunt copiii pe care Weston (27 de ani) îi are cu scenarista Danielle, de origine română. Weston nu are niciun proiect cinematografic în acest moment, așa că Nicolas s-a angajat să plătească el suma stabilită de instanță — aproximativ 16.000 de dolari / lună.

6.Este un mare colecționar de mașini, are o flotă importantă de mașini sport europene.

7.S-a însurat cu Lisa Marie Presley, pe 10 august 2002, dar căsnicia lor s-a sfârșit după doar patru luni, iar divorțul s-a finalizat doi ani mai târziu.

8.Pe 19 iulie 2006, Cage și-a achiziționat un castel medieval, Schloss Neidstein, într-o regiune din Germania. Un an mai târziu, și-a cumpărat o nouă locuință în regiunea Bath din Marea Britanie (Castelul Midford din Somerset), deși mai deține o insulă de 40 hectare în arhipelagul Bahamas și o casă pe Insula Paradisului.

9.Este foarte bun prieten cu Johnny Depp si l-a ajutat pe acesta să-și obțină primul rol. Nicolas Cage şi Johnny Depp s-au cunoscut în urmă cu peste 20 de ani, când starul din „Piraţii din Caraibe” era muzician şi încerca să îşi facă o carieră în domeniul cinematografiei. Cage l-a prezentat pe Depp agentului său, care l-a ajutat să obţină un rol în filmul de succes „Coşmarul de pe Elm Street/ A Nightmare On Elm Street„.

10.Pentru rolul din „Idila capitanului Corelli” a învățat să cânte singur la mandolină.

11.Nicolas Cage a donat către Amnesty International nu mai puțin de 2 milioane de dolari pentru ajutorarea copiilor din zonele de conflict.

De asemenea a donat un milion de dolari victimelor uraganului Katrina. A fost numit ambasador onorific ONU pentru „Justiție Globală”.

12.Actorul a plătit suma de 276.000 de dolari pe un craniu de dinozaur Tarbosaurus, concurând împotriva unui alt actor celebru, Leonardo DiCaprio.

 

Sursa: en.wikipedia.org

Sursa foto: The Hollywood Reporter

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Nicolas Cage - 12 lucruri pe care, poate, nu le știai despre laureatul premiului Oscar!
%d blogeri au apreciat: