Top 10 actori italo-americani care au facut istorie

79209 - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie

1.Robert De Niro

Robert de Niro - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Robert de Niro
Sursa: abc.es

Unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor, Robert De Niro, s-a născut pe 17 august 1943, în Manhattan, New York City din părinți artiști, Virgina (Admiral) și Robert De Niro Sr. Bunicul său paternal era de origine italiană, iar alți strămoși de ai săi au avut origini anglo- saxone, daneze, germane, fraceze și irlandeze.

Actorul, Robert De Niro este apreciat pentru rolurile dificile pe care le-a interpretat. A luat în greutate 27 de kilograme şi a învăţat să boxeze pentru a-l portretiza pe Jake La Motta în filmul „Raging Bull„, şi-a ascuţit dinţii pentru „Cape Fear”, a trăit în Sicilia pentru „The Godfather Part II„, a lucrat ca şofer de taxi timp de 3 luni pentru „Taxi Driver”, şi a învăţat să cânte la saxofon pentru „New York, New York”. De asemenea s-a îngrăşat şi şi-a ras barba pentru rolul lui Al Capone în filmul „The Untouchables„.

9.Martin Scorsese

Martin Scorsese - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Martin Scorsese
Sursa: ew.com

Martin Marcantonio Luciano Scorsese, s-a născut pe 17 noiembrie 1942, în Queens, New York City, din părinții Catherine şi Charles Scorsese care ambii au lucrat la magazine de îmbrăcăminte în Manhattan. A fost elev al seminarului Cardinal Hayes High School în Bronx. A părăsit seminarul pentru Şcoala de Film la Universitatea din New York. In acea perioadă a început Războiul din Vietnam. Suferind de astm din copilărie, Martin Scorsese, a fost scutit de serviciul militar.

A câștigat Premiul AFI pentru întreaga carieră, Premiul Oscar, Palme d’Or, Premiul Cannes pentru cel mai bun regizor, Leul de Argint, Premiul Grammy, premii Emmy, Globuri de Aur, premii BAFTA și Premiul Asociației regizorilor americani.

8. Leonardo DiCaprio

Leonardo Di Caprio - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Leonardo DiCaprio
Sursa: Deadline

Leonardo DiCaprio este fiul unui autor american de comedii și are o origine germano-italiană (dinspre mama). Se spune că numele i-a fost pus sub impresia puternică pe care picturile lui Leonardo da Vinci au lăsat-o asupra mamei lui când, însărcinată fiind, vizita Italia.

Puțini actori din lume au avut o carieră atât de diversificată precum cea a lui Leonardo DiCaprio. DiCaprio a plecat de la începuturi relativ umile, în calitate de membru al castingului pentru sitcomul Growing Pains (1985) și jucând în filme de groază cu buget redus.

Actorul Leonardo DiCaprio a obținut primul său premiu Oscar la categoria „Cel mai bun actor principal” pentru rolul lui Hugh Glass din filmul „The Revenant”, la a 88-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film, în 2016.

7.Joe Pesci

Joe Pesci - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Joe Pesci
Sursa: cinemaplanet.pt

Italo-americanul, Joe Pesci, s-a născut pe 9 Februarie, 1943 în New Jersey, din Mary, frizer cu jumătate de normă și  Angelo Pesci, barman și șofer pe stivuitoare.

Actorul a avut debutul în lumea filmului încă din copilărie în miniseria „Star Time Kids” ce se difuza la mijlocul anilor ’50. Intre anii ’64 și ’68, a apărut pe scenele muzicale, şi a înregistrat o piesă sub pseodonimul – „Joe Ritchie” intitulată „Little Joe Sure Can Sing”, şi de asemeni a cântat la chitară în câteva formaţii, incluzând Joey Dee şi The Starliters.

Un actor complet, Joe Pesci avea să cunoască succesul datorită celebrelor filme ale regizorului Martin Scorsese.

6. Joe Mantegna

Rossi - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Joe Mantegna
Sursa: criminal-minds-fan-page.blogspot.com

S-a născut pe data de 13 Noiembrie 1947 în Chicago, Illinois într-o familie de italo-americani. Fiu al lui Mary Ann Mantegna funcţionară şi a lui Joseph Anthony Mantegna, Sr. agent de asigurări, Joe absolva în oraşul lui Al Capone, Cicero Morton East High School şi ulterior The Goodman School of Drama (The Theatre School at DePaul University) în 1969. Surprinzător începe o carieră muzicală în două formaţii din Chicago „The Apocryphals” şi „The Missing Links”.

Joe Mantegna este unul dintre cei mai prolifici actori ai generaţiei sale. I-a avut ca parteneri, dar şi rivali pe alţi doi monştrii sacri Al Pacino şi Robert De Niro. 

5. John Travolta

John Travolta - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
John Travolta
Sursa: allstarbio

John Joseph Travolta este născut pe 18 februarie 1954, în New Jersey şi este un actor, dansator și cântăreț american, cunoscut pentru rolurile sale din filmele Saturday Night Fever, Grease și Pulp Fiction.

68179 - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie

A fost nominalizat de două ori la premiul Oscar, cel mai recent pentru portretizarea asasinului filosof în Pulp Fiction (regia Quentin Tarantino). De asemenea a mai fost nominalizat la premiile BAFTA și Globul de Aur pentru același rol extrem de apreciat și a fost ales ’Cel mai bun actor’ de către Los Angeles Film Critics Association, pe lângă alte premii importante.

4. Nicolas Cage

Nicolas Cage - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Nicolas Cage
Sursa: thefilmstage.com

Nicolas Kim Coppola s-a născut în Long Beach, California, la data de 7 ianuarie 1964. Tatăl său, August Coppola este profesor de literatură, iar mama sa, Joy Vogelsang este balerină şi coregrafă. Părinţii săi au divorţat în anul 1976. Cage are rădăcini în Germania şi Italia.

Nicolas Cage este pseudonimul lui şi este laureat al Premiului Academiei Americane de Film (1996) pentru cel mai bun actor în rol principal („Leaving Las Vegas”).

3. Al Pacino

Al Pacino - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Al Pacino
Sursa: tracking-board.com (Gareth Cattermole/Getty Images)

Considerat unul dintre cei mai mari actori din întreaga istorie a filmului, Al Pacino s-a făcut remarcat în anii ’70, devenind o figură reprezentativă a filmelor americane pe întregul mapamond. S-a născut pe 25 aprilie 1940 în South Bronx, New York. Părinţii săi (Salvatore si Rose ) au divorţat când el era mic, iar el s-a mutat împreună cu mama sa în casa bunicilor. Una din activităţile sale preferate din acea perioadă era să repete scene şi să imite voci din filme.

Plictisit şi nemotivat la şcoală, şi-a găsit împlinirea în piesele jucate la şcoală, care au constituit primul pas în carieră. 

Al Pacino, a fost votat al 37-lea pe lista celor mai mari staruri ale cinematografiei din toate timpurile de către Premiere Magazine.

2. Danny DeVito

De Vito - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
Danny DeVito
Sursa: guywebster.com

Daniel Michael DeVito Jr. s-a născut pe 17 noiembrie 1944, în Neptune, New Jersey. Este fiul lui Daniel Michael DeVito Sr, care este întrerprinzătorul unor mici afaceri, şi al Juliei, casnică. A urmat şcoala catolică şi a crescut în Asbury Park.

A început să câștige faimă odată cu interpretarea rolului unui dispecer de taxi, Louie De Palma, în serialul TV Taxi (1978-1983), care i-a adus un Glob de Aur și un premiu Emmy.

Danny DeVito a acumulat un profil de lucru formidabil și versatil, în calitate de actor, producător și regizor, care cuprinde scena, televiziunea și filmul.

Cunoscut pentru munca din faţa camerei, el a trecut şi de cealaltă parte a camerei de filmat, DeVito începând să producă şi să regizeze filme. După ce a regizat câteva episoade din serialul TV Amazing Stories la mijlocul anilor ’80, a regizat şi filme ca Throw Momma From the Train şi War of the Roses, în anii ’90 extinzându-şi munca şi ca producător.

1.James Gandolfini

James Gandolfini - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie
James Gandolfini
Sursa: Hyperallergic

James Gandolfini, Jr. este numărul unu pe această listă pentru un motiv extraordinar. Steaua „HBO” s-a născut în Englewood, New Jersey, a crescut pe calea tradițională italiană-americană și nu a practicat actoria până la vârsta de 20 de ani.

James J. Gandolfini, Jr. s-a născut la data de 18 Septembrie 1961 şi este un actor italo-american câştigător al premiilor Globul de Aur, Emmy şi Screen Actors Guild. Gandolfini s-a născut în Westwood, New Jersey, fiind fiul lui Joan, nutriţionista, şi al lui James Gandolfini Sr., administrator la Liceul Catolic Paramus. Părinţii săi erau imigranţi italieni şi catolici devotaţi.

În data de 19 iunie 2013, Gandolfini moare brusc în timp ce se afla în vacanță la Roma. Rapoartele preliminare atribuie cauza morții fie unui infarct miocardic acut sau a unui accident vascular cerebral.

Creatorul serialului „The Sopranos”, David Chase l-a numit pe Gandolfini, „un geniu” și „partenerul și fratele său”. Guvernatorul din New Jersey, Chris Christie a spus despre el că fost „o nouă comoară pentru Jersey”.

43617 - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Top 10 actori italo-americani care au facut istorie

Un comentariu la „Top 10 actori italo-americani care au facut istorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: