Top 15 filme despre modă

Deși remarcabilă în domeniul îmbrăcămintei, moda operează într-o gamă largă de domenii. Printre acestea se numără pictura, muzica, dramă, arhitectură, decorațiuni de uz casnic, divertisment, literatură, practică medicală, managementul afacerilor, doctrine politice, filosofie, științe psihologice și sociale și chiar domenii redutabile precum științele fizice și matematica. Orice zonă a vieții sociale care este prinsă în schimbarea continuă este deschisă la intruziunea modei.

De la documentare la filme inspirate din viaţa reală, vă prezint 15 exemple care mi-au plăcut la nebunie şi care mi-au arătat ce se întâmplă în spatele hainelor pe care ne place atât de mult să le purtăm.

1.The Devil Wears Prada -2006

MV5BMTMyNjk4Njc3NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDkyMTEzMw@@. V1 SY1000 CR006541000 AL  196x300 - Top 15 filme despre modă

The Devil Wears Prada este un film de Comedie – Romantic, regizat de David Frankel în care joacă Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier. In lumea ameţitoare a modei newyork-eze, în care faptul de a ajunge la serviciu cu părul în dezordine îţi poate ruina cariera, revista Runway Magazine este Sfântul Graal. Condus cu o mână de fier, dar cu o manichiură impecabilă, de Miranda Priestly – puterea absolută în lumea modei – Runway reprezintă rampa de lansare pentru oricine vrea să reuşească în industria modei. Miranda (interpretată de Meryl Streep) nu admite ca ceva să-i stea în cale în ambiţia sa de a face din revista condusă de ea, Biblia modei internaţionale. De aceea, pretinde ca asistenta sa personală să fie fără cusur. Este un post în care nici o fiinţa umană care se respectă nu poate supravietui dar, în acelaşi timp, îţi oferă o şansă pentru care un milion de fete din New York ar face moarte de om.

2. Coco Before Chanel – 20092E9796A15 B1E6 74D4 7A8E1200C91DBC3C 207x300 - Top 15 filme despre modă

Audrey Tautou strălucește în acest portret fascinant al vieții timpurii a lui Gabrielle Bonheur Chanel, a orfană care va construi un imperiu de modă și care va fi cunoscută în toată lumea sub numele de Coco. Alături de ea joacă Benoît Poelvoorde și Alessandro Nivola . Dispunând de setări luxuriante și design de costume uimitoare, Coco Before Chanel este povestea captivantă și dramatică a unei icoane care a sfidat convenția și care a definit-o pe femeia modernă. Coco Chanel este inimitabilă, iar Audrey Tautou ne prezintă clar acest lucru. Acest film francez descrie viața designerului în faimoasa casă de modă, unde a trăit ca un interpret sărac dar care, prin hotărârea ei neclintită, stilul unic şi talentul vizionar ajunge în ruralul francez opulent în fața perlelor, a parfumurilor și a locului iconic din istorie.

Am redat libertate trupului”, spunea odată Coco Chanel. Şi, într-adevăr, a făcut acest lucru doar cu o foarfecă şi folosidu-se de texturi revoluţionare ca jerseul, scriind astfel istorie în designul vestimentar.

3. Diana Vreeland: The Eye Has to Travel  – 2011

MV5BMzM5NTY3Mzg2NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMzczOTU0OA@@. V1  202x300 - Top 15 filme despre modă

Mi-a plăcut foarte mult acest documentar scris și produs despre fabulosul editor de modă Diana Vreeland. Acest documentar este plin de sute și sute de fotografii, fragmente de film istoric, interviuri cu figuri de top în modă și cu Vreeland însăși.
Filmul arată povestea unei femei extraordinare. Din anii ei de la Harper’s Bazaar sau Vogue, până la revigorarea Institutului de Costume al Muzeului Metropolitan, Diana Vreeland este una dintre cele mai mari talente din ultimul secol. Ochelarii trebuie să călătorească în viața femeii extraordinare care, prin cele mai bune epoci ale secolului al XX-lea, a descoperit puterea modei ca artă și a revoluționat o industrie a îmbrăcămintei plictisitoare într-o franciză de răspândire de modă revigorantă și strălucitoare.

4. Funny Face – 1957

MV5BYzJkZmY2MGUtNjdlMy00ODVmLTliZjEtNTFjZGRhNTY0MWI1XkEyXkFqcGdeQXVyNjE5MjUyOTM@. V1 SY1000 CR006661000 AL  200x300 - Top 15 filme despre modă

Vorbind despre Diana Vreeland mai sus, editorul a jucat un rol important în următorul film de pe lista noastră de filme de modă, Funny Face. Audrey Hepburn are un spectacol muzical de debut, acest film elegant ne conduce, pe când Jo (Hepburn), intră în lumea modelingului cu un editor feroce și energic (Kay Thompson, inspirat de Vreeland) și un fotograf, Fred Astaire). Acest muzical delicios îi echipează pe un Fred Astaire îmbătrânit şi o Audrey Hepburn tânără şi plină de viaţă pentru a crea confecții romantice care sunt cu adevărat irezistibile la Paris.

 

5. Scatter My Ashes at Bergdorf’s – 2013

MV5BMjI3MjQwNTU4Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNjcyODUzOQ@@. V1 SY1000 CR006741000 AL  202x300 - Top 15 filme despre modă

Aruncaţi o privire în spatele scenei al celui mai legendar magazin din New York, Bergdorf Goodman. De la lansarea carierei designerului, precum Michael Kors și Bobbie Brown, adevăratul lux al lui Bergdorf este prezentat pe deplin în acest documentar de modă ce trebuie privit, creat pentru a sărbători 100 de ani de la înfiinţare. Filmul prezintă o gamă largă de celebrități, directori și angajați ai magazinelor, designeri și clienți care mărturisesc iubirea lor față de locul și unicitatea sa față de lume.

6. In Vogue: The Editor’s Eye- 2012

MV5BMzkzMjUzOTI4M15BMl5BanBnXkFtZTgwNzU0OTAxMzE@. V1  225x300 - Top 15 filme despre modă

Doriţi să fiţi editor sau fotograf de modă? Te întrebi ce înseamnă cu adevărat viața unui stilist de modă? Ei bine, in In Vogue: Editorul, Vogue – Biblia in modă – descrie tocmai asta, într-un mod atît creativ, cît și profund. În timpul acestui film HBO, veți descoperi bărbații și femeile, trecutul și prezentul din spatele paginilor ale revistei iconice și istorice.

7. The September Issue  – 2009

MV5BMTY0NzI0MjU5OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTM0NjU1Mg@@. V1  203x300 - Top 15 filme despre modă
Ediția din septembrie 2007 a revistei Vogue a cântărit aproape 3 kg și a fost cel mai mare număr al unei reviste publicat vreodată. Cu un acces fără precedent, acest film arată povestea legendarei redactor Vogue, Anna Wintour, și echipa ei de editori care guvernează lumea modei. Alăturați-vă în rândurile editorilor și stilistilor de modă, în timp ce ei pun împreună problema numărului din septembrie al celei mai mari publicații de modă din lume, American Vogue. The September Issue ilustrează activitatea de lux, dar intensă, necesară pentru a pune împreună cel mai mare număr de revistă al anului.

8. Mademoiselle C – 2013

MV5BMTg0MDc4NTQ5OV5BMl5BanBnXkFtZTgwODcyNjYwMDE@. V1 SY1000 CR006921000 AL  208x300 - Top 15 filme despre modă
Documentarul urmăreşte viaţa fashion-icon-ului Carine Roitfeld, fost redactor şef al revistei Vogue Paris, din momentul în care aceasta părăseşte conducerea revistei şi decide să lanseze propria revistă CR Fashion Book. Inainte de aceasta, a fost muza lui Tom Ford la Gucci in anii 1990, ajutând la definirea mărcii distinctive a etichetei de design îndrăznet sexual-porno-chic, după cum a devenit cunoscută, desi Roitfeld ar prefera să se gândească la ea ca la erotic-chic.Toată arta și absurditatea, din industria modei strălucirea și pietrele sunt expuse în acest documentar. Nu pot să zic că mi-a plăcut foarte mult dar îţi arată şi altă faţă a modei. Partea bună este că îi regăsim pe Carine Roitfeld, Donatella Versace, Tom Ford şi Karl Lagerfeld.

9. Bill Cunningham New York -2010

MV5BMTYwMjg3MTk3M15BMl5BanBnXkFtZTcwMjM4NjgzNA@@. V1  202x300 - Top 15 filme despre modă

Un profil cinematografic amplu al lui Bill Cunningham, respectat și iubit fotograf de modă newyorkez.

10. Ultrasuede: In Search of Halston – 2010

MV5BOTg5ODQ1MzI0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzA2NTUxNw@@. V1  202x300 - Top 15 filme despre modă
Regizoarea Whitney Smith conduce interviuri sincere ale modei și ale elitei de la Hollywood în căutarea povestii din spatele creșterii și căderii designerului american de modă Roy Halston Frowick sau pur și simplu „Halston”. Începând cu anii 1970, el a domnit ca rege și împărat in viața de noapte din New York City. Interviurile îi includ pe Liza Minnelli, Diane Von Furstenberg, André Leon Talley, Anjelica Huston și mulți alţii.

11. Dior et Moi – 2014

download 3 - Top 15 filme despre modă

Cronica fabricării primei colecții Haute Couture a lui Raf Simons cu Dior, Dior et Moi ia o privire fără precedent în faimoasa casa de modă franceză fondată de Christian Dior în 1946.

12. Unzipped- 1995

Unzipped poster 201x300 - Top 15 filme despre modă

În anii ’90, Isaac Mizrahi a fost la vârful jocului său. Unzipped este o relatare din spatele scenei a unei extravagante de planificare hilară, de mare putere a uneia dintre spectacolele de pistă din 1994 ale lui Mizrahi. Acest film deosebit de excentric și chiar și un designer mai excentric face un must-watch al supermodelilor uimitori (Cindy, Linda și Naomi tot vin în minte) și înălțimea anilor ’90.

13. Valentino: The Last Emperor – 2008

download - Top 15 filme despre modă
O privire intimă asupra unuia dintre cei mai cunoscuți designeri din lume. Valentino: Ultimul împărat are o viziune asupra vietii și carierei plină de farmec, de lux și celebră a lui Valentino Garavani.Aici as adauga şi filmul House of Versace (2013) unde putem vedea o cronică a triumfului lui Donatella Versace dupa uciderea lui Valentino din 1997.

14. Yves Saint Laurent – 2014

download 1 - Top 15 filme despre modă

Yves Saint Laurent ne trimite in Parisul anului 1957, unde la 21 de ani, talentatul designer Yves Saint Laurent devine asistentul lui Christian Dior. După moartea neașteptată a acestuia, Saint Laurent devine directorul artistic al uneia dintre cele mai mari companii de modă de pe glob. Prima lui colecție este un fenomenal succes, care îl transformă peste noapte într-un star pe timidul geniu al modei. Filmul lui Jalil Lespert explorează viața și cariera

15. Confessions of a Shopaholic  – 2009

download 2 - Top 15 filme despre modă

Fashionistele şi shopaholicele din toată lumea au acum o reprezentantă de nădejde în cursa de cumpărături in „Confessions Of A Shopaholic”, o comedie romantică bazată pe cărţile “Confessions of a Shopaholic” şi “Shopaholic Takes Manhattan” de Sophie Kinsella. Filmul ne arată dependenţa de cumpărături a Rebeccăi Bloomwood cât şi datoriile care sunt într-o continuă creştere odată cu aceasta. Posibilitatea distrugerii carierei şi a vieţii sentimentale, o obligă să realizeze că tebuie să îşi reevalueze priorităţile.

Sursa foto: IMDB.com

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - Top 15 filme despre modă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: