You’ve Got Mail (Mesaj pentru tine) – 1998

69871 - You’ve Got Mail (Mesaj pentru tine) - 1998

  • Regia: Nora Ephron
  • Cu: Tom Hanks, Meg Ryan, Greg Kinnear, Parker Posey, Jean Stapleton
  • Muzica: George Fenton
  • Gen film: Comedie romantică

Despre film

„Ce-o să spună azi New York Times?” mă întreb. Imi deschid computerul. Aștept să mă conectez la internet. Intru online…și respirația mea rămâne în piept, până aud aceste trei cuvinte: Aveți un e-mail. Nu mai aud nimic, nici măcar sunetul străzilor din New York. Doar bătăile inimii mele. Am primit un e-mail…de la tine” (Shopgirl)

Suntem tot mai bogați în comunicare și din ce în ce mai singuri în viața reală. 

You’ve Got Mail este una dintre comediile romantice care mi-a rămas în suflet. Un film care îmi aduce un strop din romantismul pe care pe care l-am simțit și în Sleepless in Seattle.

Îi întâlnim din nou, pe protagoniștii comediilor romantice, Joe Versus the Volcano (1990) și Sleepless in Seattle (1993), Tom Hanks și Meg Ryan.

Kathleen Kelly (Meg Ryan) este proprietara unei mici librării, din New York, în care se vând cărți pentru copii. În momentul în care, Joe Fox (Tom Hanks) deschide o librărie ultra-modernă, cu prețuri avantajoase, un bar expresso și o oferta variată de cărți, chiar în apropiere de Kathleen, afacerea este sortită eșecului. Kathleen şi Joe se cunosc, întrucât frecventează aceleaşi locuri, dar iau legătura şi prin Internet, de data aceasta fără să-şi dea seama că se cunosc, şi încep să-şi facă confidenţe sub pseudonimele „Shopgirl”, și respectiv, „NY152”.

Cei doi au stabilit să lase între ei perdeaua anonimatului, evitând orice informație identificatoare, dialogul dintre cei doi ducând la o adevărată apropiere între sufletele lor. Se simt atrași unul de altul poate și din pricina mirajului ce se instalează în lipsa imaginii reale încât fiecare își proiectează propria fantezie asupra celuilalt.

Într-o perioadă în care oamenii au tot mai puțin timp pentru iubire, în care dragostea mai mult cere decât oferă, cred că avem nevoie de un moment în care să ne dăm un refresh și să ne aducem aminte ce înseamnă de fapt iubirea. Filmul You’ve Got Mail ne oferă un moment de aproape două ore în care putem să ne bucurăm măcar de ideea unei iubiri dintre doi oameni, pură, bazată pe prietenie și încredere. 

Un film potrivit pentru cei care aşteaptă acea dragoste, cei care sunt dornici să cunoască persoana alături de care vor petrece tot restul vieţii. Se vor bucura și cei care, la rândul lor, au privit poate spre cerul plin de stele într-o noapte şi şi-au imaginat cum ar fi povestea lor de dragoste.

In 1999, filmul a câștigat premiul Golden Screen, Tom Hanks a fost nominalizat la American Comedy Award pentru cel mai amuzant actor și la Blockbuster Entertaiment Award, iar Meg Ryan a câștigat Blockbuster Entertaiment Award și a fost nominalizată la Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță, la American Comedy Award și la Golden Satellite Award.

Inspirat din piesa Parfumerie de Miklós László, acest film este un remake după mai vechiul Iubitul anonim, în care protagoniştii erau James Stewart şi Margaret Sullavan. De atunci, mijloacele de comunicare au evoluat şi, chiar dacă scrisorelele parfumate au fost înlocuite de poşta electronică, romantismul s-a păstrat intact. Povestea originală o regăsim și în filmul The shop around the corner (1940). 

67326 - You’ve Got Mail (Mesaj pentru tine) - 1998

Sursa foto: imdb.com

Facebook Comments
Please follow and like us:
follow subscribe - You’ve Got Mail (Mesaj pentru tine) - 1998

2 comentarii la „You’ve Got Mail (Mesaj pentru tine) – 1998

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: